Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ درحالی از روز گذشته واکسیناسیون عمومی در ایران براساس اولویت‌های تعیین شده آغاز شده آمارها نشان می‌دهد عادی انگاری هموطنان از شرایط باعث افزایش همه‌گیری در بخش‌هایی از کشورمان شده و نگرانی آغاز موج چهارم را تشدید کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، درحالی روز گذشته واکسیناسیون همگانی براساس اولویت‌های تعیین شده آغاز شده که آمارهای رسمی نشان می‌دهد به دلیل عادی انگاری هموطنان در رعایت پروتکل‌های بهداشتی روند ابتلا در برخی مناطق بخصوص کلانشهرها و شهرهای صنعتی را تشدید کرده و زنگ خطر آغاز موج چهارم ابتلا به بیماری کرونا را در کشور به صدا درآورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مقامات مسئول در زمینه بهداشت و درمان موضوع افزایش ترددهای بین‌شهری بخصوص در مناطق پرخطر  و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی عواملی شناخته شده‌اند که در هفته پایانی بهمن باعث نگرانی از تشدید چرخه انتقال ویروس منحوس در جامعه شده است.

این متخصصان تاکید دارند بسیاری از هموطنان براین باورند که با آغاز طرح واکسیناسیون به زودی مشکلات در زمینه محدودیت‌ها و همه‌گیری کرونا نیز برطرف می‌شود و تقریبا توجهی به پروتکل‌های بهداشتی ندارند، درحالی که این تفکر و انتظار کاملا اشتباه و می‌تواند باعث بروز بحران آنهم در ایام پایانی سال شناخته شود.

به گفته مسئولان بهداشت و درمان کشور فعلا علی‌رغم ورود واکسن و البته ساخت واکسن ایرانی بهترین راهکار درمان پیشگیری از ابتلا است بنابراین توجه به پروتکل‌های بهداشتی همچنان باید در اولویت‌های هموطنان باشد و از تجمع و برگزاری مراسم خانوادگی جدا خودداری کنند.

آمارها چه می‌گویند؟

امروز 22 بهمن 1399 با توجه به اعلام آمارهای رسمی از سوی وزارت بهداشت 7585 نفر از هموطنان طی 24 ساعت گذشته قطعا به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد 3743 نفر درگیر بیماری حاد و شدید در مراکز درمانی تحت مراقبت و درمان قرار گرفته و 611 نفر هم در آی سیو بستری شده‌اند.

همچنین در این دوره زمانی متأسفانه 61 نفر دیگر از هموطنان به دلیل ابتلای قطعی به بیماری کرونا جان خود را از دست داده‌اند که به این ترتیب مجموع متوفیان کرونایی از ابتدای همه‌گیری تا امروز به رقمی معادل 58686 نفر رسیده است.

مجموع مبتلایان ایران از یک ساله گذشته تا امروز 1488981 نفر اعلام شده است و از این تعداد 1272287 نفر خوشبختانه بهبودی کامل به دست آورده‌اند.

خیز دوباره کرونا در ‌کشور/ تکمیل ظرفیت برخی از مراکز درمانی/ ‌پیک چهارم نزدیک‌تر شد + نقشهبی‌توجهی 8 استان به پروتکل‌های بهداشتی / آیا شب عید آرامی در پیش داریم؟ + نمودار و نقشهکاهش 20 درصدی تعداد شهرهای آبی در کشور / تردد پلاک‌های غیربومی محدودتر شد/ تنها راه مؤثر مقابله با ویروس کرونا فعلا رعایت پروتکل‌های بهداشتی است + نقشه

رنگ‌بندی کرونایی استان‌ها از 25 بهمن

براساس آخرین تحلیل‌های انجام شده درباره میزان شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور هم اکنون خوشبختانه منطقه قرمز کرونایی نداریم و 36 شهرستان در محدوده رنگ نارنجی قرار گرفته‌اند. این درحالی است که همین آمار نشان می‌دهد 178 شهرستان وضعیت زرد و 234 شهرستان هم در وضعیت آبی کرونایی طبقه‌بندی شده‌اند.

به این ترتیب  شهرستان های عجب شیر در آذربایجان شرقی، اردستان در اصفهان، اسفراین در خراسان شمالی، گرمسار در سمنان، بافت در کرمان، پاوه در کرمانشاه، بندرگز و کردکوی در گلستان، آستانه اشرفیه، بندرانزلی، رشت، رودبار، رودسر، صومعه سرا و لاهیجان در گیلان، آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، قائمهشر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران، بستک، بندرلنگه و قشم در هرمزگان، بهار، تویسرکان و رزن در همدان و ابرکوه در یزد در وضعیت نارنجی قرار دارند.

همانطور که از ابتدای هفته نیز اعلام شد براساس سیاست‌های مقابله با ویروس منحوس و افزایش تردد بین‌جاده‌ای از روز گذشته محدودیت‌های بیشتری برای ورود خودروها با پلاک غیر بومی در مناطق پرخطر کرونا اجرایی شده است که درصورت بی‌توجهی راننده با جریمه 500 هزار تومانی روبرو خواهد شد.

البته کار به جریمه ختم نمی‌شود بلکه ماموران پلیس در مبادی ورودی شهرستان‌های ممنوعه ابتدا راننده خاطی را اعمال قانون کرده و بعد از آن دوباره به شهر مبداء هدایت خواهد شد. بنابراین رانندگانی که بافرض تنها جریمه شدن دل به جاده سپرده‌اند باید مدنظر داشته باشند که جریمه پایان کار نیست و دوباره باید مسیر رفته را بدون اینکه به مقصد رسیده باشند به منزل بازگردند.

انتهای پیام /ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پروتکل های بهداشتی شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۰۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم

همشهری آنلاین - مجید جباری: ۷میلیون ایرانی در حاشیه آلوده‌ترین پهنه آبی در شمال کشور زندگی می‌کنند. پژوهشکده اکولوژی دریای خزر وابسته به مؤسسه تحقیقات شیلات در سال ۱۳۹۱میزان آلودگی‌های نفتی دریای خزر را، بیش از ۱۲۲هزار تن در سال اعلام کرد؛ رقمی که با توجه به وقفه چندساله همکاری‌های مشترک ۵کشور عضو کنوانسیون تهران، به‌احتمال زیاد حالا شرایط بحرانی‌تری دارد. اما فاضلاب‌های شهری، سموم کشاورزی و پساب‌های صنعتی و آلاینده‌های رادیواکتیو که از کشورهای حاشیه خزر وارد این اکوسیستم آبی بسته می‌شود، وضعیت دریای خزر را چنان بحرانی کرده است که مشاور معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست می‌گوید: «برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم.»

آلودگی خزر به قدری افزایش یافته است که ماهیگیران تالاب انزلی هم از مهاجرت آبزیان این تالاب بین‌المللی به‌دلیل افزایش آلودگی آب خبر داده و گفته‌اند که آلودگی خزر و به تبع آن آلودگی تالاب‌ها و پهنه‌های وابسته به خزر منجر به مرگ‌ومیر و مهاجرت آبزیان این اکوسیستم شده و حتی ماهیان خزر را به سمومی نظیر جیوه و سرب آلوده کرده است.

بحران آلودگی خزر، اما موجب شد تا دولت ایران بعد از ۶سال وقفه در همکاری‌ مشترک با کشورهای حاشیه خزر برای صیانت از این پهنه آبی و کنترل و جلوگیری از آلودگی بیشتر آن، نشست مشترک وزیران ۵کشور حاشیه خزر را برگزار و کنوانسیون خزر را پس از ۶سال وقفه زنده کند.

پدیده بسیار خطرناک در سواحل شمالی کشور | پیامدهای پسروی آب دریای خزر ؛ هشدار به مردم صادر شد کنوانسیون تهران چیست و چه اهدافی دارد؟

سال ۱۳۸۲، ۵کشور حاشیه دریای خزر شامل ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان در توافقنامه‌ای که کنوانسیون تهران نام گرفت، تفاهم کردند برای کاهش و کنترل آلودگی، جلوگیری و کنترل گونه‌های مهاجم، حفاظت و احیای منابع زنده دریایی، مدیریت مناطق ساحلی، بحث مربوط به نوسانات تراز آب دریای خزر و مجموعه فعالیت‌های پایشی با یکدیگر همکاری کنند. کنوانسیون تهران ۳سال بعد در سال ۱۳۸۵برای ۵کشور لازم‌الاجرا و قرار شد نمایندگان این کشورها حداکثر ۲ سال یک‌بار در نشست مشترکی شرایط خزر را در قالب پروتکل‌های کنوانسیون تهران بررسی و برای مقابله با مخاطرات این پهنه آبی تصمیم‌گیری کنند.

سهم ایران در آلودگی خزر

مشاور معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌ زیست درباره کنوانسیون تهران گفتکنوانسیون تهران معاهده نسبتا جدیدی است. طبق قوانین این کنوانسیون باید حداکثر ۲ سال یک‌بار نشست وزیران کشورهای عضو برگزار شود، اما از آخرین نشست بیش از ۶سال گذشت و این نشست‌ها متوقف شد تا اینکه سال گذشته، کاپ ۶بعد از این وقفه برگزار و یک گام برای مقابله با تهدیدات خزر برداشته شد.»

فرناز شعاعی، مشاور معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست

فرناز شعاعی درگفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود: کنوانسیون تهران، ۴پروتکل تدوین شده دارد که ۲پروتکل آن برای کشورهای عضو لازم‌الاجرا شده است. یکی «پروتکل مقابله با شرایط اضطراری نفتی در دریا» و دیگری «پروتکل مقابله با آلودگی‌های با منشأ خشکی». برخی اقدامات کارشناسی برای تهیه دستورالعمل‌های اجرایی و کارهایی که لازم است در منطقه به اجرا دربیاید، درقالب این ۲پروتکل در حال انجام است. کنوانسیون تهران ۲ پروتکل دیگر هم دارد که به امضای اعضا رسیده، اما هنوز لازم‌الاجرا نشده است. «پروتکل حفاظت از تنوع زیستی» که منتظر روسیه هستیم و «پروتکل ارزیابی اثرات زیست‌محیطی فرامرزی» که ۴ کشوردیگر آن را تأیید کرده‌اند و این پروتکل در مجلس شورای اسلامی ایران در نوبت تصویب نهایی است. این پروتکل‌ها بازوهای اجرایی کنوانسیون تهران هستند و کارها و مذاکرات و جلسات کارشناسی منطقه‌ای هم در راستای کنوانسیون در جریان است. امیدوارم بعد از عملیاتی شدن این پروتکل‌ها شرایط دریای خزر بهبود پیدا کند.»

او گفت:«بخش عمده‌ای از آلودگی‌هایی که وارد دریای خزر می‌شوند منشأ انسانی دارند و از خشکی وارد دریا می‌شوند. ایران هم در کنار ۴ کشور دیگر، یکی از کشورهایی است که از نظر سموم و پساب کشاورزی و فاضلاب شهری و روستایی و خانگی در آلودگی دریای خزر نقش دارد شرایط دریای خزر شرایط مطلوبی نیست و من به شخصه برای شنا هم به دریای خزر نمی‌روم. بنابراین امیدواریم اجرای پروتکل‌های کنوانسیون تهران روی کاهش آلودگی‌های خزر، بهبود وضعیت مردم ساکن در حاشیه این پهنه آبی و همچنین حفاظت گونه‌ها و زیستگاه آبزیان خزر تأثیر مثبتی داشته باشد.

کد خبر 848523 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران آلودگی آب نفت استان گیلان استان گلستان نفت - آلودگی دریای خزر محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • رضا شیخی درگذشت
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • وضعیت «نارنجی» هوا در دو شهر خوزستان
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان
  • فیلم/ وضعیت خطرناک تنفسی در سه شهر خوزستان
  • ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها
  • فرونشست دومتری منطقه جنوب غرب کشور طی ۹ سال
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • سرمایه گذاری دو هزار میلیارد تومانی در حوزه تامین برق شهر تهران